Column: Team Kostas

Kostas Lamprou, keeper van beroep en onderwerp van een artikel bedoeld om hem met de grond gelijk te maken. Een in Eindhoven geboren en in Tilburg woonachtige Feyenoordfan besloot onze ‘Kossie’ even aan te pakken.

Martijn Neggers, lelijke kale man, jampotglazen en een zielige uitstraling vond het nodig zijn eigen carrière wat leven in te blazen door een ander af te kraken. Maar niemand komt aan Kostas vriend!

Lamprou is een verademing in de goal, ondanks dat hij de lengte heeft van de gemiddelde KS79-puber. Hij plukt als een springbok ballen uit de lucht en zijn enorme charisma zorgt ervoor dat hij met leeuwenmoed ons doel verdedigd.

Ondanks zijn stoere uiterlijk is Kostas een enorm lieve vent. Wie regelmatig naar de trainingen van Willem II gaat kijken, weet dat Kostas altijd even tijd heeft voor de jonge supporter. Tekenend voor hem was deze situatie: tijdens een training in het stadion ging Kostas proberen de bal vanaf de cornervlag met buitenkant rechts binnen te werken. Een supporter riep hierop”als je mist, krijg ik je schoenen”. Kostas lacht en schiet op goal. Mis. Zonder aarzelen trekt hij zijn schoenen uit en brengt deze naar de desbetreffende supporter. Een profvoetballer die dit soort dingen doet, je ziet het niet veel meer.

Kostas, met jouw passie, strijd, wilskracht en leeuwenmoed ben en blijf jij voor ons een speler waardoor wij elke week zonder dat we daarvoor motivatie nodig hebben, onze longen uit onze lijven schreeuwen.

KS79, en de rest van de achterban, staan achter je!