Heracles – Willem II

8 uur, zondag morgen. Ideaal moment om je nog eens om te draaien en op een van je twee oren te gaan liggen alvorens je nog een paar uurtjes slaap pakt, zodat je helemaal zen wakker wordt.

Heel romantisch allemaal maar zo werkt het natuurlijk nie hè! Als voetbalsupporter moet je overal rekening mee houden, en dus moet je soms midden in de nacht op om je cluppie achterna te reizen. Maar deh doede!

In verband met de vakantieperiode lukte het ons helaas niet een bus te vullen, waardoor sommigen met de Kingzine bus of met de auto richting Almelo gingen.

Onderweg met de auto een stop maken om een supermarkt leeg te roven was het idee. De regio Arnhem was de gelukkige om ons van wat te eten te voorzien. Een van de passagiers loopt richting een stel met kenmerken van het ‘geitenwollensokken type’ dat samen geniet van de zonsopgang. Hij doet zijn best om heel beschaafd te vragen waar we wat lekkers konden halen en roept ‘Woar kunne we ergens een brooike hoalen?’. Toen de mensen hem niet verstonden en zeiden: ‘een wat?’,  hoopten we dat deze passagier door had dat hij zijn Tilburgse tongval beter even weg kon laten. Maar helaas. ‘BROOIKE!’ Roept ‘ie. De mensen kijken hem aan alsof hij gek is en we besluiten zelf maar wat te gaan zoeken. Daarna effe getwijfeld of we de afslag Burgers’ Zoo zouden nemen of toch maar gewoon plaats zouden nemen in het uitvak. Achteraf spijt van onze keus natuurlijk.

Ondertussen kregen we een berichtje binnen van de voorzitter van Kingzine met de boodschap dat het in de bus lekker rustig is en alle jongens van onze groep zich prima vermaken met een blikje cola. Dit bleek toch ietsje anders te liggen. Horloges stonden verkeerd en telefoons waren leeg of andere smoezen werden gebruikt, om maar gewoon te kunnen doen alsof het 21:00 op vrijdag avond was. Zuipen jongen, zuipen!!

Aangekomen op een van de laatste parkeerplaatsen voor we op bestemming arriveerden, hadden we afgesproken met een aantal andere jongens van de groep. We vroegen een man op leeftijd een foto van ons te maken. Voldaan reden we vervolgens door naar Almelo, met een video van 30 seconden waarop een groepje jongeren poseert voor een foto op zak.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Sfeer in de eerste helft wel prima. Sfeer in de tweede helft zwaar klote. Spelers lieten ons wederom in de steek, en door de grote hoeveelheden bier zat er toch een feestje van maken er deze keer niet in. Gelukkig zijn er zoals De Kruikenzeiker al zegt in zijn verslag; mensen die lol of hoop putten uit het nummer ‘Always believe in’, en dus gingen we toch massaal zingend ten onder.

Gelukkig hebben we volgende week Ajax uit, een wedstrijd waarin we jaarlijks veel vertrouwen kunnen op doen en kunnen werken aan ons doelsaldo!

her_wi_01

her_wi_03