Willem II – Vitesse

Gezien de meeste dit verslag zullen lezen omtrent onze kijk op de gebeurtenissen van gisterenavond m.b.t. de vlaggen zullen we het verslag m.b.t. de beleving voorafgaand aan de wedstrijd en de eerste helft kort houden.

Na wat voor ons gevoel een jarenlange zomerstop leek mochten we dan eindelijk weer. Het bier bij Café Ons Thuis smaakte goed, de spanning en goede hoop op een goede seizoensstart waren aanwezig, Willem II speelde weer kut en de sfeer in de eerste helft was net zoals het hele vorige seizoen slecht.

Dan nu de tweede helft. Na de 0-4 in de eerste helft waren er twee dingen die we na rust konden doen om een statement te maken richting onze club. Namelijk de tribune verlaten en daarmee al direct een negatieve sfeer neerzetten óf onze ploeg de laatste 45 minuten onvoorwaardelijke steun geven zodat zij, onze medesupporters en heel Nederland weten dat wij, KS79 en de volledige Tilburgse achterban, onze ploeg en club nooit in de steek laten.

We kozen voor het tweede en in het begin van de tweede helft werden diverse nummers luidkeels ingezet en meegezongen en werden de vlaggen in de kleuren van de club met trots geheven. Er werd een feestje gebouwd, zoals het hoort, want de club steun je ten alle tijden. Zoals onze vrienden uit Antwerpen eens zeiden: “wanneer je ploeg voorstaat schreeuw je, wanneer je ploeg gelijk staat schreeuw je maar wanneer je ploeg achterstaat schreeuw je nog luider”. En dat deden we. De 1-4 viel en als gevolg daarvan was het feestje compleet en werd de doelpuntenmaker een lange tijd toegezongen door een groot gedeelte van de KingSide. Even leek de oude fanatieke KingSide weer terug te zijn waarbij we allemaal trots onze ploeg toezongen.

Niet veel later begon de commotie omtrent de vlaggen. Jongens van KS79 werden bekogeld met bier en de nodige ruzies ontstonden. Naar aanleiding van geklaag kwamen de stewards langs om ons erop te wijzen dat de vlaggen per direct naar benden moesten. Hier werd geen gehoor aan gegeven. Als reactie daarop werd er een peloton beveiligers gestuurd maar ook zij werden volledig genegeerd. Wat zal de beveiligingcoordinator hebben gebaald toen hij vernam dat er geen enkele agressie getoond werd en hij dus geen stadionverboden kon uitdelen.

Het is belachelijk te noemen dat onze eigen club op deze manier omgaat met haar fanatieke achterban. Dit is natuurlijk niet op zichzelf staand want we zien dit bij iedere club gebeuren. Het zou juist toegejuicht moeten worden dat de achterban de schouders eronder zet en de club niet in de steek laat. Ook een gedeelte van de KingSide liet (weer) zien niet thuis te horen op een sfeervak gezien hun negatieve reacties (zowel op de tribune als op het internet) jegens de vlaggen en de support aan de ploeg. Hypocriet wanneer je je bedenkt dat het gros van deze mensen vervolgens wel wegkwijlt bij sfeerbeelden van BVB of AIK.

Tot slot willen we deze mensen één tip meegeven: neem plaats op vak M.

WillemII_Vitesse_01

test_vites