AZ – Willem II

AZ uit. Zaterdagavond, dan verwacht je op zijn Tilburgs toch gewoon een man of 500. Maar helaas werden het er net 200.

Eerder deze week voelde een van ons aan zijn water dat het lekker weer zou worden, en dus verzamelden we vanaf 10 uur ’s ochtends in het Leypark. Volgens Amerikaans concept nam iedereen zijn eigen lekkernijen mee; de een gaat voor Poolse vodka, de ander voor halve liters Schultenbräu. In de zon was het goed vertoeven, het enige wat ontbrak was een zwembad. Het was drukker dan in sommige café’s op vrijdag avond, en er werd minstens zoveel gedronken.

Om 14:30 kwamen onze Belgische makkers aan om samen met ons deze wedstrijd te bezoeken. 15:00 vertrek richting Alkmaar, en het duurde best een flinke tijd voordat we een tussenstop maakten. Helaas resulteerde dit in een potje synchroonkotsen. Dikke klodders kots met restjes voedsel waar niet genoeg op gekauwd was zorgden er voor dat de hele bus dat bekende gevoel kreeg, waarbij je tijdens het tandenpoetsen je tandenborstel iets te diep in je mond stopt en je begint te braken. Gelukkig was er iemand zo gek(of zo tof, thanks Akkie) om zich tot schoonmaker op te werpen en de bus weer in goede staat te brengen.

Over de wedstrijd valt weinig te zeggen, kut sfeer, trommel werd gemist en er gebeurde in aanvallend opzicht weinig.
Wel respect voor de doeken die Tilburg Tifosi gemaakt had, om aan te geven niet mee te doen aan een wedstrijd van FOX. Deze wedstrijd hield in dat degene met het mooiste doek 15.000 euro zou ontvangen ter ere van het 60-jarige bestaan van de Eredivisie. Tifo acties worden gemaakt uit clubliefde en niet om het feestje van een ander te voorzien van slingers.

De terugreis werd een rit zonder stop. Gelukkig bleven we maaginhoud vrij, en bleef het hooguit bij een paar druppels in de onderbroek van degene die het echt niet zolang vol konden houden zonder toilet.

Volgende week weer met frisse moed naar het machtige Koning Willem II stadion voor de wedstrijd tegen Excelsior. Massaal achter de club!

az_wii_01 az_wii_02 az_wii_04

az_wii_03