De reactie van Kali

In alle commotie bij terugkomst in Tilburg vond ik de ruimte om eens rustig met Anouar Kali te spreken. Op een nette manier (want zo ga je met spelers om) is Kali gevraagd om een reactie op zijn gebaren richting het uitvak.

Kali heeft ons verteld dat de spelers veel negativiteit hebben ervaren van het uitvak vanavond. Dit is gezien de kwestie rondom de shirts ook niet heel vreemd. Echter gaf Kali aan dat de spelers echt helemaal niets te maken hebben gehad met het besluit van Willem II om niet in de retroshirts te spelen. Daarom vonden de spelers het zwaar kut om na de 2-2 nederlaag (ja, zo voelt ‘ie!) uitgejoeld te worden door het uitvak.

Kali gaf aan het wegwerpgebaar nooit gemaakt te moeten hebben. Hij zei zoals bekend erg temperamentvol te zijn en in emotie soms ongecontroleerd te reageren. Als tip is hem meegegeven de koppen nog eens bij elkaar te steken en met zijn allen op te treden tegen het bestuur, dat de kwestie achter de rug om op de spelers heeft geschoven. Kali z’n excuses zijn aanvaard, zijn emoties begrijpelijk. Anouar bedankt voor je reactie, en samen op naar volgende week.