Nuancering statement

Vandaag heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen een afvaardiging van Vak E, KS79, Isec(security bedrijf), Berry van Gool en Peter Galle.

Er is open en eerlijk gesproken en er zijn meerdere kanten van de situatie bekeken. Vanuit onze kant achten we het nodig een nuancering aan te brengen ten opzichte van het statement dat we zondag gaven.

Eerst willen we benadrukken dat we nog steeds vinden dat er geen uitsupporters op de thuistribune horen. En al helemaal niet wanneer dit provocerende Feyenoord-hooligans zijn (Ja, ze waren met een groep van een man of 10 waarvan er zeker één in het bezit is van een stadionverbod). We komen dus niet terug op het feit dat we het goed vinden dat deze mannen kregen waar ze naar op zoek waren.

Echter is er door emotie even niet stilgestaan bij de locatie en het tijdstip waarop het incident plaatsvond. We keuren met zijn allen af dat dit gebeurd is in het bijzijn van kinderen. Dit is dan ook de nuancering die we aanbrengen. Het verwijderen van uitsupporters vinden we goed, vandaar dat we in emotie ook zeiden dat we degenen die dit deden helden zijn. Echter, het op deze manier escaleren in het bijzijn van kinderen en op live-televisie waardoor Willem II in een slecht daglicht is komen te staan, vinden we helemaal niet goed en keuren we bij deze dan ook af.

Samen met Vak E, en wellicht anderen zullen wij bekijken of we wat kunnen doen voor de jongste supporters in het stadion. Want zij zijn degene waarvan wij hopen dat ze over 15 jaar op onze plek staan.