Sparta – Willem II

De dag begon wat ongewoon. Eerder deze week zijn we namelijk benaderd door rapper Boef. Je kunt hem haten of je kunt van hem houden, wij vinden ‘m tof. Of we in zijn nieuwe videoclip willen acteren. Dus vandaag was het zover, we gingen voor ons debuut als filmsterren. Van het stadion liepen we naar de filmlocatie 100 meter verderop, wanneer er opeens loeiende sirenes en zwaailichten op ons af kwamen. Politie. Er zat iemand zonder helm achter op de scooter(klopt, mag niet en dus een terechte boete voor de moraalriddertjes onder ons). Alsof Molenbeek ontmandeld werd trad de agent in kwestie op. Goed trots op z’n eigen natuurlijk.

Aangekomen op de locatie, werd ons duidelijk wat de bedoeling van vandaag was. Boef is bezig met een nieuw album en wilde graag wat dikke beelden met ons opnemen. Dat is gelukt. Boef werd bijna spontaan ultra, en heeft de toezegging gedaan binnenkort bij ons in te stappen voor een mooie awayday. We zijn erg benieuwd hoe het allemaal geworden is! Beng beng!

Daarna Willem II, dus met zijn allen richting de bus. Of ja, bus? Die was er dus niet. Om half 5 moest de bus vertrekken, om 5 uur wist nog steeds niemand waar de bus nou was. Wel tof voor ons menneke die ongedoucht van zijn voetbalwedstrijd richting Willem II was komen racen om op tijd te komen, hem kwam het wel goed uit. Na berichten dat de bus binnen 5 minuten moest arriveren, omdat we anders niet meer mochten vertrekken van de politie Rotterdam, kwam het bericht dat de bus er aan kwam. Iedereen naar vak K om in te stappen. De telefoon gaat, een uitgeput stemmetje zegt dat de bus aan de voorkant staat. Wij mee z’n allen als een speer naar de voorkant, allemaal met 16 blikken bier in de hand. ‘Sorry boys, de bus rijdt net naar achter’. Wij laage, huilen, boos zijn en rennen tegelijk. Achter aangekomen blijkt de 62-persoons bus die we besteld hadden, niet aanwezig te zijn. In plaats daarvan stonden er twee 48-persoonsbussen. Wij met 65 man dat busje in, goed dicht op elkaar gepakt en ongewild ruikend aan de net iets te behaarde oksels van degene die tegen je aan stond te rijden in het gang pad. Maargoed, we waren in ieder geval onderweg. De stewards hadden toen al eieren voor hun geld gekozen en zijn in een bus gestapt die eerder al was vertrokken. Na de hevige bedreigingen van Feyenoord zonder stewards op pad, doodeng natuurlijk.

Na de aftrap binnen komen zijn we ook al gewend en dus leek niemand zich erom te bekommeren. Daarna lekker een rustig plekkie zoeken, en vooral niet zingen. Want wat dachten die spelers wel, bietje moeilijk doen om welk shirt ze om hun schouders dragen. Niet iedereen was het ermee eens dat er niet gezongen werd, is verder prima natuurlijk want ge moet ook lekker zelf weten wagge doet! Tweede helft lekker achter de ploeg, helaas weer net als vruuger de winst weg gegeven. Nu blijkt echter dat de schuld niet bij de spelers ligt, maar bij – hoe verrassend – het bestuur. Grote miscommunicatie weer van de club, zoals we die wel vaker gezien hebben de afgelopen periode.

Mooi dagje, weer veel dingen gebeurd en veel gelachen. Jammer van het 2-2 verlies. Excuses aan de spelers die (wat later blijkt) onterecht veel stront over zich heen hebben gekregen. Bestuur van Willem II wederom ernstig tekort geschoten, en dit verhaal kent vast nog een volgende episode.

 

img_8547img_8523 img_8542 img_8560