Go Ahead Eagles – Willem II

Na het gelijkspel vorige week zondag tegen onze Oosterburen, stond er deze keer weer een vrijdagavond wedstrijd op het programma. Dit keer geen pre-party bij café Ons Thuis, maar gewoon stage, werk of school. Ach jeh, Eagles uit, staat altijd garant voor sensatie en in dit geval koude poten.

Om 16:45 uur stond iedereen weer te dringen bij de bus om zijn kont weer in een veel te dure stoel te wringen. Een geweldige tijd natuurlijk, kost weer een halve dag op je werk of in ons geval een paar ongeoorloofde uren afwezig op school. Ook kun je natuurlijk niet fatsoenlijk avondeten, op zich geen probleem, want in Heteren zitten een McDonalds en een Subway. Ideaal zou je zeggen, ware het niet dat heel werkend Nederland natuurlijk om 17:00 richting huis gaat waardoor we net zo goed met zijn allen een corteo naar Deventer konden lopen.

Nadat we een snelle plas/rook pauze (inclusief pyro) hadden ingelast kwam het volgende probleem aan het licht:

Sowieso is het al een pokke eind naar Deventer, maar helemaal als je dan ook nog eens in de file staat. Net voorbij Oss werd al duidelijk dat de aanwezigheid van de Escalatiegruppa zijn tol eiste. Er was veel te weinig bier aanwezig in de bus. Na onderling app contact met de Vak E bus werd ook kenbaar gemaakt dat wij niet de enige waren met dit probleem. Ook daar was veel te weinig bier. Gelukkig waren de Kruikenzeiker, Doingthe116, S. Stegeman en Railroad D met de auto en waren ze in een goeie bui. Zij hebben vervolgens heel de plaatselijke Albert Heijn leeggekocht (Thanks mannen!)

Nadat we vlak voor het begin van de wedstrijd al het bier snel de bus in hadden genaaid, was het tijd voor de wedstrijd. Althans dachten we… Tegen de tijd dat iedereen door welteverstaan 1(!) poortje was had Go Ahead de 1-0 al bijna binnen gewerkt. Over de eerste helft kunnen we kort zijn: het voetbal was niet om aan te zien. Gelukkig was de sfeer in het uitvak erg lekker, zo lekker zelfs dat we in de rust nog even doorgingen.

Een groot deel van het uitvak dacht even gauw een broodje vette hap te scoren, aangezien er op de heenweg geen mogelijkheid was om even iets te eten. Helaas was Go Ahead even vergeten dat er ook supporters mee kwamen. Ten eerste was er personeel te weinig en het personeel dat wel aanwezig was zag er goed uit, maar werkten maar halven bak. Hierdoor zag een groot aantal niet dat Willem II flitsend uit de startblokken kwam. Jari Schuurman bekroonde zijn basisdebuut met een prachtige goal (Thanks Zwarthoed!). Het uitvak ontplofte en de normaal zo sfeervolle Adelaarshorst viel stil. Je zou verwachten dat Willem II nu eindelijk eens zo doordrukken en de voor de 0-2 zou gaan, maar helaas. Onze mannen houden ons graag in spanning en zo bleef het de gehele 2e helft 0-1.

Eagles probeerde nog vanalles om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar hier konden zelfs Leon the Bullet en de geschminkte Arjan Swinkels niet voor zorgen. Hierdoor raakte de hooligans naast het uitvak erg gefrustreerd en werd het uitvak getrakteerd op onder meer: acht cola, acht bier, 22 aanstekers, een bout van een centimeter of 10, sleutels, een wc-rol en niet te vergeten een doosje Smintjes. Gelukkig zat deze nog wel vol, waardoor we de helft van onze boys konden voorzien van een frisse bakkus.

Nadat we de laatste 10 minuten weer ouderwets hebben staan billenknijpen, floot scheidsrechter Manschot voor het einde van de wedstrijd, waarna de selectie samen met het uitvak een feestje vierde. Toen de spelers verdwenen waren in de spelerstunnel, kon het thuispubliek nog genieten van een heerlijk Tilburgs feestje in het uitvak.

Op de terugweg werd al gauw duidelijk dat we eindelijk weer met een overwinning richting Tilburg konden. Gelukkig was de accu van de box op, waardoor niet iedereen permanente gehoorbeschadiging op liep. Tering wat stond dat ding levensgevaarlijk hard.  Ook het bier vloeide rijkelijk. Dat ze net zo lauw waren als de kippensoep van ons Thea of jullie Kee, boeide niemand. Na de drooglegging vanaf Oss maakte het niet uit of ze, warm, bevroren, dood of beschimmeld waren. Nadat de spelersselectie nog een hartelijk ontvangst heeft gekregen, ging iedereen de kroegen in of weer naar huis, de dagelijkse sleur in. Of natuurlijk de bus opruimen, nondeju wat een zooi…

Al met al een prima awayday met 3 punten uit Deventer en 2 dagen om na te genieten. Op naar Twente thuis. Afgaande op de laatste jaren garantie voor vuurwerk 😉

img_1371 img_1370 img_1372