Throwback 1 Feyenoord uit

Hier komt ‘ie dan, de eerste throwback van een reeks waarin we terug kijken op trips die we gemaakt hebben met onze maatjes van Antwerp Dynamite.

17 december 2015, de dag waarop het startsignaal voor onze vriendschapsband werd gegeven. Zoals altijd spraken we af om bij ons stamcafé samen te komen, en daar gezamenlijk de Vlamingen op te wachten. Na enige tijd en een aantal telefoontjes over en weer, komt er een personenbusje aangereden. Het opvallendste aan dit busje was, dat er uit elk gat een gezicht hing. Luidkeels schreeuwend en ondersteunt door pyrotechnische voorwerpen stappen de boys uit het busje voor ons café. Zo gek als een deur, houden we van.

Vanaf de eerste minuut voelt het vertrouwd aan, en gaat het er gemoedelijk aan toe. Vooraf hadden we al vernomen dat één van de Antwerpenaren helemaal pottoe(Antwerps voor helemaal naar de klote) zou zijn na twee bier. Na zijn derde keek hij dan ook al aardig scheel uit zijn ogen, en dan was de avond nog jong.

Na een bezoekje aan de KFC(we zien graag jullie sponsorgeld verschijnen aangezien we een horde Belgen verslaafd hebben gemaakt aan jullie kip) is het tijd om te gaan. Gezamenlijk lopen we vanaf het centrum naar het stadion, waar onze bussen staan te wachten. Voor deze wedstrijd had KS79 twee volle bussen. Een van de Belgen vroeg of ‘ie mocht roken op de bus. Van ons wel jonge, ge doet mar! Schijnt dat er toch een kleine taalbarrière is, en dat hij met ‘op’ eigenlijk het Nederlandse ‘in’ bedoelde.

Na bier, nog meer bier, nog een beetje bier, een biertje, nog wat bier en een biertje, kwamen we aan in Rotterdam. Aangekomen in het uitvak, blijkt dat de chauffeur van het busje op eigen gelegenheid naar de Kuip is gereden, en dat hij dus nog geen wedstrijdkaartje had ontvangen. Twee man terug naar beneden, naar de andere zone waar ook bussen aan kwamen, 18 mensen aangesproken, geen chauffeur. Op het moment dat we een Tilburgse steward om hulp willen vragen, begint de ME een volkomen onverwachte charge. Naast ons kopt iemand een lange lat, waarop de Belg eens verbaasd om zich heen staart en vraagt of je altijd zo vriendelijk wordt ontvangen in Nederland.

Tijdens de opkomst staat het uitvak letterlijk in brand, tering jantje wat was dat geil. De sfeer is super, de wedstrijd is gaaf. Het kon niet anders dan dat wij als Willem II supporters in het uitvak, de jongens van Antwerp Dynamite betoverd hadden met dit optreden. Dat de wedstrijd zuur eindigde weten we allemaal. Maar als supporters van Willem II konden we niets anders dan trots zijn.

Een beter startsignaal dan deze hadden we bijna(Zivkovic boerenlul) niet kunnen wensen. Dit was het begin van veel meer moois, en dit gaan we snel met jullie delen!

img_1484 img_1487 img_1488 img_1490 img_1493 img_1494 img_1503 img_1504 img_1506