In de steek gelaten

Ajax thuis. Fort Tilburg. Super goed beveiligd enzo. Alles er aan doen dat er geen uitsupporters op de thuisvakken zitten. Dit waren de mooie woorden van Willem II. We zij zelfs op gesprek geweest, omdat wij ook wel inzagen dat een herhaling van Feyenoord thuis geen optie was.

Wij gingen vol goede moed deze wedstrijd in. Willem II had toegezegd te zorgen dat alles wat niet Willem II gezind was, verwijderd zou worden. Er werd afgesproken dat een menneke met zijn vader wel mocht blijven zitten.

Tot onze verbazing telden wij een groot aantal Ajax shirts op de thuistribunes. Wij wilden ons houden aan onze belofte, en schakelden hierop de veiligheidsco√∂rdinator van Willem II in. Wij vertelden netjes waar deze shirtjes te vinden waren, inclusief foto’tje. Vervolgens krijgen we te horen dat het geen probleem is dat deze supporters in Ajax kledij op de tribune zitten. Dit is volgens Willem II niet provocerend. Wij gaan in gedachten even terug naar Ajax – Willem II eerder dit jaar. Een van onze jongens werd zonder pardon door maar liefst tien beveiligers van het thuisvak gehaald. Zoals het hoort eigenlijk.

Nog even telefonisch contact gehad met de veiligheidscoördinator, hem gezegd dat dit niet volgens ons niet afspraak was. Toen kwamen de smoesjes. Iemand met een Ajax shirt was rond de leeftijd van 16, en werd daarom niet verwijderd. Onze jongens krijgen op die leeftijd gewoon de politie thuis op bezoek, om de ouders te informeren dat hun zoon naar het voetbal gaat. Bij een goal staan tientallen mensen op, en er gebeurt wederom niks. Deze mensen zouden minimaal gecontroleerd moeten worden, zodat degene die zijn seizoenskaart aan deze mensen verkocht, heeft gestraft kan worden.

Ook na het inschakelen van de politie gebeurt er helemaal niets. We zijn goed genoeg om zogenaamde afspraken te maken, maar wanneer deze door de politie en Willem II niet nageleefd worden mogen we onze mond niet open trekken.

Tot overmaat van ramp staat een meisje met zo’n geel service hesje, die dient ter beveiliging, mee te zingen met het uitvak van Ajax. Dit meisje stond voor de Kingside, zelfs voor het capohokje. Het moet niet gekker worden.

Aan het eind van de wedstrijd gaan wat jongens op de trap naar de gracht staan. Binnen 2 seconden komt het hele beveiligingsteam. Een van de beveiligers deelt nog even een bewuste elleboogstoot uit. Wat voelen wij ons weer in de steek gelaten door alles wat met Willem II te maken heeft.

Over het volk op de Kingside dat de Feyenoord goaltune begon te zingen gaan we het niet eens hebben.

Gelukkig is het zomerstop en hoeven we even niks.