Onze reactie op het mogelijk verplaatsen van het uitvak

Uitvak Willem II Tilburg

Het steekt toch als je leest dat hetgeen wat Willem II uniek maakt binnenkort wellicht verleden tijd zal zijn.

Tilburg wordt gezien als een mooi tripje voor uitsupporters van andere clubs. Het is uniek dat je aan beide kanten vergezeld wordt door een fanatieke tribune. Wij hebben vanuit groepen door heel Nederland dan ook vernomen dat juist dit de trip naar Tilburg glans geeft.

Het kijken, kwijken, schreeuwen en schelden naar het uitvak tijdens een beladen potje. Het is in de toekomst mogelijk verleden tijd. Het uitvak dat massaal een nummer zingt, waarop de KingSide anticipeert en uit volle borst over de bezoekers heen dendert. De trots die overheerst wanneer je een goed gevuld uitvak de baas bent. Kippenvel wanneer je de pijn in de ogen van de tegenstander ziet na een treffer in blessuretijd. Dit raken we allemaal kwijt.

Willem II wil de veiligheid verbeteren. Wij zijn benieuwd of Willem II vijf noemenswaardige incidenten kan noemen van deze eeuw. We denken van niet.

Uitvakken zullen minder vol zijn, de sfeer tijdens wedstrijden neemt af. De KingSide verliest zijn glorie en de club zijn identiteit. Wij zullen niet toe laten dat onze club in een grijze muis verandert en zullen het niet schuwen om naast het nieuwe uitvak verder te gaan met waar we nu gebleven zijn.

Wij zijn de club. Zonder passie, sfeer en emotie voelen wij ons bioscoop publiek. Not on our watch!