KS79

Het ontstaan
In 2014 besloten twee groepen jonge fanatieke supporters zich te verenigen tot één geheel met als doel een platform te bieden aan jonge fanatieke supporters om de sfeer in zowel thuis als uitwedstrijden te bevorderen. Dit initiatief werd benoemd met ‘KingSide’, genoemd naar het vak waar we tot op de dag van vandaag plaatsnemen. Al snel groeide de groep en werd een eerste gezamenlijke busreis naar Vitesse georganiseerd waarbij 72 jonge fanatieke supporters meegingen. De basis was gelegd en sindsdien is de groep een stabiele factor op de tribune. In 2015 besloten we een nieuwe naam aan te nemen. Een naam die nog steeds verwijst naar onze tribune maar toch staat voor een eigen identiteit. De keuze viel op KS79 waarbij ‘KS’ staat voor KingSide en ’79’ als eerbetoon aan de oprichting van de KingSide die in 1979 werd opgericht.

Onze idealen
Wij geloven in onvoorwaardelijke steun. Steun in zowel de goede als in de slechte tijden. Steun zowel als we voorstaan, gelijk staan en vooral wanneer we achterstaan. De vocale steun vanuit de 12de man is essentieel en kan voor die extra boost zorgen die nodig is om de overwinning binnen te slepen. Om deze vocale support extra kracht bij te zetten maken we (in samenwerking met Tilburg Tifosi) gebruik van zowel een bass als snaredrum. Naast deze instrumenten maken we ook gebruik van spandoeken, vlaggen en bandieri’s.

Het SCW
Sinds 2015 neemt KS79 ook plaats in het SCW (Supporters Collectief Willem II). In dit collectief zijn alle herkenbare en erkende supportersgroepen binnen de Tilburgse achterban vertegenwoordigd. Het SCW maakt zich sterk voor de belangen van alle Willem II supporters en is in het leven geroepen om zowel naar de achterban als naar de club een duidelijk gezicht te hebben.